1991 óta a piacon, azaz 18 évesek vagyunk...
Nem vagy belépve.
Srácok, bocsi, de beszkennelve senkinek nem küldök semmit. Az anyag nyomdai formátumú, 6 DVD, nincs annyi málnaszőr, hogy ezt elkezdjem küldözgetni. Azt pedig, hogy szkennelt minőségre lebutítsam, nem vállalom. Sry. ![]()
Kijelentkezve
6 DVD?
Ez már nem piskóta
Kijelentkezve
Eemsi írta:
Nemrég került a kezembe az Éj Trilógiája. Vagy 8-9 éve olvastam utoljára, és a Hajnal Trilógiáját is kb akkor (ebből sajna csak két rész van meg, a mai napig nem tudom, hogy mi történik a Hajnal Lovagjában :S). Az influenza járvány utószele elkapott, és mivel 2 hétig nyomtam az ágyat úgy döntöttem, fantasy-vel fogom magam kezelni. És hirtelen... megint 10 éves voltam, és megint ott voltam Cherubionban, és némileg írígy is voltam, amiért Leon-nal megtörténik az, amire minden földi álmodozó vár
Alkalmazkodván a dicséretek körül folyó társalgáshoz: Respect Jeffrey Stone! Örök hálám ezért a könyvért, ezért a világért. Fájt a szívem, amikor az utolsó oldalra értem, és nem volt tovább.
Annyira ne fájjon hiszen van tovább ![]()
Kijelentkezve
Kiko írta:
Eemsi írta:
Nemrég került a kezembe az Éj Trilógiája. Vagy 8-9 éve olvastam utoljára, és a Hajnal Trilógiáját is kb akkor (ebből sajna csak két rész van meg, a mai napig nem tudom, hogy mi történik a Hajnal Lovagjában :S). Az influenza járvány utószele elkapott, és mivel 2 hétig nyomtam az ágyat úgy döntöttem, fantasy-vel fogom magam kezelni. És hirtelen... megint 10 éves voltam, és megint ott voltam Cherubionban, és némileg írígy is voltam, amiért Leon-nal megtörténik az, amire minden földi álmodozó vár
Alkalmazkodván a dicséretek körül folyó társalgáshoz: Respect Jeffrey Stone! Örök hálám ezért a könyvért, ezért a világért. Fájt a szívem, amikor az utolsó oldalra értem, és nem volt tovább.
Annyira ne fájjon hiszen van tovább
Sőt LESZ tovább is! ![]()
![]()
Kijelentkezve
Kawer:
Eszerint találó cím neked a Remény Bajnoka ![]()
Komolyra fordítva, rajta vagyok az ügyön.
Kijelentkezve
Douglas Rowland írta:
Kawer:
Eszerint találó cím neked a Remény Bajnoka
Komolyra fordítva, rajta vagyok az ügyön.
Yes! I'm! ![]()
avagy (ahogy Melan katonája mondaná): Sir, YES Sir! ![]()
Komolyra fordítva, örülök, hogy rajta vagy az ügyön.
Kijelentkezve
http://www.ipon.hu/elemzesek/avatar_the … altas/629/
A cikk első képe teljesen olyan, mint a Sárkányok és helikopterek címlapja...
Hollywoodban tehát titokban olvassák a Cherubion kiadó műveit. ![]()
Kijelentkezve
Vannak akik szerint az Erdőhold regényeket is olvasták!![]()
http://www.sfportal.hu/erdohold-nyulas- … 4708.scifi
Kijelentkezve
A belinkelt oldalon ugyan valóban sok hasonlóságot mutatnak ki, de szerintem itt nincs szó nyúlásról (ahogy pl. szinte kizárt, hogy a Nemere-féle Holtak harcából nem nyúlt volna a Stallone-film, a Demolition Man).
Az Avatárnál viszont egyszerűen arról van szó, hogy egy - lássuk be - elég klisés, ismert sablonokra építő történetet vesz alapul, így nem meglepő a hasonlóság más művekkel. Maga az alaptörténet ugyebár Pocahontas: gonosz angolok kincsrabló szándékkal megérkeznek Ámerikába, ahol rögtön összetűzésbe is kerülnek a természettel összhangban élő indiánokkal. Fehér srác beleszeret indián lányba, és küzd az oldalukon. Ez persze a Disneyesített verzió, de az eredeti történet igen régi, sőt, tudtommal megesett (bár akkoriban nem domborították ki az öko-vonulatot). Így a Pocahontast (és még lehet sorolni párat) tekinthetjük az Avatár előképének, azaz James Cameron alighanem nem fordíttatta le az Erdőholdat saját használatra.
Kijelentkezve
Igen, és azóta már párszor felhasználták: Farkasokkal Táncoló, Utolsó Szamuráj, csak hogy azért juszt is soroljak.
Viszont a disneyesített verzióról eszembe jut, hogy az amcsiknál illik felhúzni magunkat a Disney Pocahontason, mert ugye jól leköpi az amerikai történelmet, hiszen Pocahontas egy 12 éves kislány volt, példának okáért... többek között csak azt felejtik el, hogy ezt az "interracial" szerelmet maga John Smith "énekelte meg", bár nála ugye már az is előrelépés volt - ugye 1600as évek eleje - hogy a két népet egyenrangúként próbálta kezelni, de amúgy a kolonizáció nagy támogatója volt. Ennek ellenére oldalakat szán arra, hogy leírja, milyen mélyen egymás szemébe néztek... kicsit olyan "early Edgar Rice Burroughs feeling" John Carter és Dejah Thoris helyett Smithékkel. Dehát ugye a szerelem ledönti a korlátokat...
(John Smith amúgy Magyarországon is járt - azt tényleg - és egymaga félkézzel kiverte a törököket - ez necces)
Kijelentkezve
Smith biztos azért verte ki a törököket, mert beleszeretett egy 10 éves magyar jányba ![]()
Mindegy, lényeg, hogy Cameronnak volt bőven honnan meríteni, nem kellett magyar írók műveit böngésznie.
Kijelentkezve
Douglas Rowland írta:
Smith biztos azért verte ki a törököket, mert beleszeretett egy 10 éves magyar jányba
Telibe trafáltad, Doug. A wikipedia szerint:
"In True Travels (1630), Smith told a similar story of having been rescued by the intervention of a young girl after having been captured in 1602 by Turks in Hungary. Karen Kupperman suggests that he "presented those remembered events from decades earlier" when telling the story of Pocahontas."
Szóval, a valóságban Pocahontas magyar volt, és Smith ezt az eseményt csak kitalálta, hogy Amerikában esett meg vele. Később, az angol királynőnek írott levélben pedig így adta elő, hogy az Angliába látogató Pocahontas hírnevét öregbítse.
Kijelentkezve
Mindenki magyar volt.
Kijelentkezve
Kivéve aki nem.
Kijelentkezve
Szervusztok!
Először is bemutatkoznék, Márk vagyok, tizenéves, és imádom Cherubiont. (Kiolvastam az Éjt, a Hajnalt és nemrégiben az eddigi Alkonyokat is. Meg nagynehezen ezt a témát is
)
Szeretek rajzolni és úgy döntöttem csinálok pár fan artot, amiket feltöltenék ide ha van ilyesmire igény
Képregényben is gondolkodtam de sajnos színezés (photoshoppal pl.) terén nem vagyok nagy ász, de ki tudja.
De a lényeg: lenne pár ezmiez és hogy néz ki típusú kérdésem.
Eddig egy kunigaami illusztrációt láttam, Razco Menemről. Azon a képen eléggé emberszerű volt, de a könyvbéli leírások alapján én sokkal majmosabbnak képzeltem a kunigaamikat. Vagy a thorpok (vagy mi volt) ilyen "Gimli"-sek? A standard kunigaami Majmok Bolygója szinten van?
Ömmm hirtelen ennyi jutott eszembe.
(Vannak ám problémáim hm?
)
Előre is köszi a válaszokat!
Kijelentkezve
Felteheted a pikcsöröket, meglessük. ![]()
Kijelentkezve
Engem is érdekelnének az illusztrációid, főleg az Alkony szereplőiről.
Az Éj szereplői nagy részéről (Choler, Sang, Melan) jó illusztrációk találhatók Szendrei Tibortól a Küzdelem az Éj Kövéért játékkönyvben. A Hajnal trilógia első gyűjteményes kiadása is tartalmaz sok illusztrációt.
Nekem hiányoznak az illusztrációk az utóbbi évek Cherubion (és Worluk) regényeiből.
Kijelentkezve
Alkony?!
Én eddig csak az Éj világát ismerem...
Szó-szó, az Éj-Hajnal világán kívül még milyen "világok" (ha szabad így írnom) VANNAK még? ![]()
Csakhogy tudjam.
Kijelentkezve
De idiot vagyok, a fórumban fel vannak sorolva, csak most vettem észre... ![]()
Utoljára szerkesztette LordTemplar (2010-08-29 05:47:51)
Kijelentkezve
Ha az Éj & Hajnal trilógia tetszett akkor érdemes elolvasni Rowland mester eddig megjelent 3 Alkony írását is. ![]()
Kijelentkezve
Alkony.
3 könyv.
Roger. ![]()
Utoljára szerkesztette LordTemplar (2010-08-29 09:05:17)
Kijelentkezve
Ljonsyllver írta:
Szervusztok!
Szeretek rajzolni és úgy döntöttem csinálok pár fan artot, amiket feltöltenék ide ha van ilyesmire igényKépregényben is gondolkodtam de sajnos színezés (photoshoppal pl.) terén nem vagyok nagy ász, de ki tudja.
De a lényeg: lenne pár ezmiez és hogy néz ki típusú kérdésem.
Eddig egy kunigaami illusztrációt láttam, Razco Menemről. Azon a képen eléggé emberszerű volt, de a könyvbéli leírások alapján én sokkal majmosabbnak képzeltem a kunigaamikat. Vagy a thorpok (vagy mi volt) ilyen "Gimli"-sek? A standard kunigaami Majmok Bolygója szinten van?
Ömmm hirtelen ennyi jutott eszembe.(Vannak ám problémáim hm?
)
Előre is köszi a válaszokat!
Szia!
A standard kunigaamit én a Majmok Bolygójában ábrázoltnál azért kicsit emberszerűbbnek képzelem el, hiszen a filmben láthatóan arra törekedtek, hogy felegyenesedett emberszabású majmok legyenek a szereplők. Ennél tehát emberibbek a kunigaamik, de nem annyira, mint pl. Gimli
Az ábrázolásban én azt javasolnám, indulj ki az adott majomból (gorilla stb.), és próbáld meg finoman "antropomorfizálni", addig a pontig, amíg még sok majomvonást hordoz, de azért jól elkülöníthető a majomtól.
Tudom, ez most amolyan "nesze semmi" jellegű tanács, de ennyi telik ![]()
Küldesz pár képet magánban?
Kijelentkezve
Kijelentkezve
Vagy előember? Igen, talán ennek alapján már be lehet lőni.
Kijelentkezve