1991 óta a piacon, azaz 18 évesek vagyunk...
Nem vagy belépve.
Marcus13 írta:
No, végre megvan a könyv.
Ma szerintem neki is állok, remélem lesz olyan jó mint ahogy remélem (én bízok benne).
Hát igen..... végülis jobb később mint soha..... a tervezett időponttól csupán 8 hónapnyi csúszással végül eljutottam addig, hogy elolvassam a kötet címadó regényét. ![]()
A további szöveg nyomokban spoiler-t tartalmazhat.......
Szerintem egész jó lett a regény, bár lehetett volna jobb is, főleg az eleje. Nagyjából az első 75 oldal nekem nagyon elhúzottnak tűnt, sokszor volt egy mondatra két sornyi magyarázat amire nem lett volna semmi szükség, néha-néha még visszatért nyomokban ez a stílus később is, de onnantól már élvezhető, sőt jó volt a regény.
Olvastam szinte az összes Dark Space-es regényt, csak már elég régen, lehet az már 5-6 éve is (azóta sajnos nem is akadt nagyon új megjelenés), így sajnos nem túl élesek az emlékeim, hogy voltak-e más könyvekben is utalások Yord életére, de úgy rémlik hogy nem. Azok a könyvek mintha inkább a Briton-Teuton háborúkról szóltak volna, így viszont nem tudtunk meg sokat arról, hogy most Yord igazából mi (vagy mi történt a DNS-ével) és például hogyan élte túl amikor bezárták a tartályba? Esetleg lehet remélni, hogy hamarosan lesz folytatássa a regénynek, vagy készül újabb Dark Space-es regény amiből többet lehet megtudni erről?
Voltak még apróbb jelenetek amiknek a leírását talán jobban át kellett volna gondolni, legalábbis nekem nagyon furcsának tűnt, hogy amíg a felderítőhajókat máskor levadászták ha a flottához túl közel kerültek, addig az első tartályhajó megsemmisítésekor egyszerűen be tudtak repülni, sőt a tartályhajót egyszerűen szét is lőtték. Meg egy kissé zavarosnak tűnt amikor az álcázott utánpótláshajókat szétlőttek: akkor is a vadászok egyszerűen nem voltak ott, meg furcsa volt, hogy a felderítőhajó olyan egyszerűen szétlőtt egy csomó hajót......
Volt még pár hasonló furcsaság, de összességében tetszett a regény, főleg onnan miután Yordék fogságba estek. Remélem Kyra Potter írónő regénye meghozza másoknak is a kedvet és a jövőben is olvashatunk pár Dark Space vagy Gothic Space regényt, novellát.
Kijelentkezve
Gothic Space: az Isten hajóin kívül volt valami? (Bán Jani könyv, lehet rosszul írtam a címet - de gondolom érted.)
Kijelentkezve
Halo írta:
Gothic Space: az Isten hajóin kívül volt valami? (Bán Jani könyv, lehet rosszul írtam a címet - de gondolom érted.)
Bálnaraj a Crassus felett címmel jelent meg egy Zsoldos Péter-díjjal jutalmazott novella az egyik 2000-es kötetben (szintén Bán Jánostól), sajnos a többi regény csak terv maradt (A hét csillag tengere, Isten serege). Talán egyszer majd megvalósulnak ezek is..... ![]()
Kijelentkezve
Utánanéztam kicsit, ezek elvileg a megjelent Gothic Space novellák:
Kim Lanchagen: Bálnaraj a Crassus felett
(Holtak Galaxisa - sci-fi antológia. Cherubion, 2000)
Kim Lanchagen: A génkupec
(A Jég Birodalma - sci-fi antológia. Cherubion, 2002)
A. Taylor Crabe: Inkvizítor, kegyelmed
(Fényözön - sci-fi antológia. Cherubion, 2003)
Kijelentkezve
A logoróra emlékszem, az nagyon jó lett: ![]()
Kijelentkezve
zooliii írta:
A logoróra emlékszem, az nagyon jó lett:
Valóban
, kár hogy mostanában nem nagyon jelenik meg könyv ezzel a logóval.... ![]()
Kijelentkezve