1991 óta a piacon, azaz 18 évesek vagyunk...
Nem vagy belépve.
SangAlRahim:
Akkor sorjában:
1.
15 nap múlva betöltöm a 39-et. Az még nem 40, de elég vén.
2.
Smileyra még nem éreztem késztetést írás közben, de most, hogy fülembe tetted a bogarat, talán fogok. Ha csuklasz, tudd, hogy emlegetlek (amire amúgy is van esély, tekintve nickedet).
3.
Játszottam valaha, de aztán rájöttem, hogy igen addiktív, és sok értékes szabadidőt elvesz, amit hasznosabb dolgokra lehet fordítani, úgymint csemetéim terrorizálása, írás és lovaglás.
De a játékokból szüremlenek be dolgok az írásba, igen. Pl. az Alkony lidércménjeiben a vájtszeműek felismerhetik a Heroes of Might and Magic IV hasonló jószágait. De ha a 3DO vagy Ubisoft (a jó ég tudja, hol vannak most a jogok) kérdezi, letagadom.
Kijelentkezve
Doug: Igen, a lidércménről nekem is a Nightmare ugrott be, de a haidesi teleportkapu is arra emlékeztet - mintha a HoMaMIV-ben is lenne hibás verzió, de amennyiben nem, akkor is... plusz a különös színes mohás/növényes pusztaság, ami mintha a cherubioni lidércmén kedvelt környezete lenne is az említett játék alapterepe.
Ellenben a "Nightmare" elég elterjedt, hogy ezért pereljenek... ez max. amolyan nod.
Szerk.: meg persze a többi is, amennyiben félreérthetően fogalmaztam vala.
Utoljára szerkesztette Nihil (2010-01-11 14:05:58)
Kijelentkezve
A kapunak és a pusztaságnak azért nincs köze a játékhoz
. Az ilyen térkapuk már kétszáz éve ugyanúgy néznek ki a fantasyben, szóval a HoMM itt aligha tulajdoníthat magának elsőséget (hibás darabra nem emlékszem). A pusztaság kialakításánál pedig olyat akartam, ami egyfelől tükrözi Cherubion eltorzult növényvilágát, másfelől megfelel az éghajlatnak, ugyanakkor képes eltartani egy ménest.
Kijelentkezve
Hát, önmagában a lidércménnek sincs sok köze a HoMM-hoz, mert már előtte is sok helyen előfordult, viszont így együtt adták az asszociációit (számomra). ![]()
"Az ilyen térkapuk már kétszáz éve ugyanúgy néznek ki a fantasyben, szóval a HoMM itt aligha tulajdoníthat magának elsőséget (hibás darabra nem emlékszem)."
Nem feltétlenül, van az "acid trip" térkapu meg ott van a "út a szellemvilágon át" térkapu (pl. Robert Jordan A Világ Szeme), és aztán van mellette a "haladjon az a sor" térkapu, ahol egyik lábam itt, a másik ott. ![]()
Ezt nem kötözködés, inkább árnyalás végett írom, mert tényleg nincs annál borzasztóbb, amikor valaki megkérdi tőled, miután az egyik karaktered tűzgolyót dob, hogy "és ezért mennyit fizettél Gary Gygaxnek?" Szóval ha az előbbi poszt ezt súrolta volna, töredelmesen elnézést kérek, csak folytatni akartam az asszociációt. :pironkodik:
Szóval akkor kereken: engem a lidércmének NEM emlékeztettek volna egy kicsit sem a HoMM-ra, ha a térkapu és a pusztaság nem játszott volna erre, így együtt viszont igen.
Kijelentkezve
Douglas Rowland írta:
300.000 karakternél járok. Ez kb. a harmada. Sajnálom, srácok, a jelenlegi gazdasági helyzet ilyen tempót enged (azaz ilyet sem, de az alvásból még le-lecsípek valamennyit).
De a kedvem és az ihletem megvan, azaz ezeken nem múlik. Lesz Alkony 4 az idén, és ígérem, hogy jó lesz.
Mindenkitkinyírokésmegerőszakolok!!
Szia Doug
Ha már itt tartunk meg lehet kérdezni?: Sofija Kennicz is megszüli a maga sünijét?![]()
Utoljára szerkesztette Xim (2010-01-29 11:33:44)
Kijelentkezve
Xim:
Hírzárlat... ![]()
Kijelentkezve
Szia Doug
Jó volt a BA-szériás függelék, amit küldtem?
Utoljára szerkesztette Xim (2010-03-25 17:34:08)
Kijelentkezve
Xim írta:
Szia Doug
Jó volt a BA-szériás függelék, amit küldtem?
Első pillantásra használhatónak tűnik, majd még beszélünk róla, ha arra kerül a sor.
Kijelentkezve
Figyelem! A lent szereplő bejegyzés egy kérdés és nem kritika!!!
Szevasz Doug.
Egy kérdésem lenne. Azt vettem észre az alkonyban, hogy a saját beszédmodorodat is belekeverted minden második szereplő beszédébe.
Pl.: Hé kilenc empé alatt gyorsulok százra.
Ez csak egy példa de rengeteg van a könyvben. Kurt meg Tony személyiségében még elmegy, de Leonnál már picit fura.
A kérdés:
Direkt ilyen vagy csak véletlen?
És meglesz augusztusra a 4. kötet?
Kijelentkezve
Bahat írta:
Figyelem! A lent szereplő bejegyzés egy kérdés és nem kritika!!!
Szevasz Doug.
Egy kérdésem lenne. Azt vettem észre az alkonyban, hogy a saját beszédmodorodat is belekeverted minden második szereplő beszédébe.
Pl.: Hé kilenc empé alatt gyorsulok százra.
Ez csak egy példa de rengeteg van a könyvben. Kurt meg Tony személyiségében még elmegy, de Leonnál már picit fura.
A kérdés:
Direkt ilyen vagy csak véletlen?
És meglesz augusztusra a 4. kötet?
Az utolsó kérdésre felelek először, az a könnyebb ![]()
Augusztusra biztosan nem. Nagyon-nagyon igyekszem, hogy az IDÉN meglegyen, de novembernél előbb nem hiszem, hogy kijöhet.
Ami a másik kérdést illeti, nem biztos, hogy pontosan megértettem a problémát...
Tehát ugye hogy mi a "saját beszédmodorom", azt nem pontosan értem, mindenesetre a felsorolt szereplők egyikének stílusa sem egyezik meg a saját beszédmodorommal.
A katonák - Kurt és Tony - egyfajta szlenget beszélnek, sok káromkodással tarkítva. A haidesiek és kunigaamik beszédmódja archaizált, köszönő viszonyban sincs az említett humánok beszédével. A cherubok is inkább archaizáltan beszélnek, ebbe bele-beleszivárog a humánoktól átvett néhány kifejezés, de ezt ilyenkor kihangsúlyozzák, hogy nem a saját fogalmaikat használják épp. Azaz itt a probléma, ettől kezdve nem értem, mit értesz "minden második szereplő" alatt, hiszen a szereplők a fenti kategóriákból kerülnek ki, és mint látható, a beszédmódjuk egymástól markánsan eltérő.
Ami Leont illeti, szerintem olvasd újra a megszólalásait. Az idézet a "9 empéről" nem tőle származik, hanem egy másik szereplőtől, egy átlagembertől, aki modern szlenget beszél. Leon is modern ember, főként az idézett jelenetben szereplő "földi" személyisége, és mint ilyen, természetesen hazsnál szlenget, ahogy mindenki (gondolom, te is), de korántsem annyit, mint Hauserék, és főleg nem káromkodik olyan durván. Ha megnézed ilyen szemmel a megszólalásaikat, rá fogsz jönni, hogy igazat beszélek.
Azaz összességében a kérdésedre a válasz: igen, direkt beszélnek úgy a szereplők, ahogy, de szerintem igazolhatóan nem egyformán... ![]()
Kijelentkezve
Szia Doug
A múltkor elfelejtettem megkérdezni, megkaptad a novellát?
Kijelentkezve
Xim írta:
Szia Doug
A múltkor elfelejtettem megkérdezni, megkaptad a novellát?
Küldd el újra, légyszíves, mert a levél megvan, de valahogy a fájlt sehogy se lelem.
Kijelentkezve
Douglas Rowland írta:
Xim írta:
Szia Doug
A múltkor elfelejtettem megkérdezni, megkaptad a novellát?Küldd el újra, légyszíves, mert a levél megvan, de valahogy a fájlt sehogy se lelem.
Bocsi, helyreigazítás: a BA-szériásat küldd újra, mert annak nincs meg a fájlja.
Kijelentkezve
Itt egy újabb szörszálhasogatás: ![]()
Ha Daphne cholardá változik, ha varázsolnak, akkor miért nem változik át Serapion hajóján, amiről tudjuk, az első kötetből, hogy gépezetek és mágia összehangolásával működik?
Kijelentkezve
Az valószínűleg nem olyan nagy vagy "direkt" mágia. Meg nem a fingógyík hatja? .)
Kijelentkezve
Bahat írta:
Itt egy újabb szörszálhasogatás:
Ha Daphne cholardá változik, ha varázsolnak, akkor miért nem változik át Serapion hajóján, amiről tudjuk, az első kötetből, hogy gépezetek és mágia összehangolásával működik?
A hajó minimális mágiát használ, azt is erősen közvetetten, mechanikus alkatrészekkel ötvözve, a kormánymű és szelepek szabályozásához (a ballon töltetét ugye a chibuto adja, abban semmi mágia nincs). Az többször is előfordul, hogy Daphne enyhe mágiát tartalmazó tárgyak közelében van (pl. a farmra látogató cherubok csecsebecséi stb.), de ez nem elég az átváltozáshoz. Erős, aktív varázslatra van szükség a közelben.
Kijelentkezve
Nekem is felmerült egy kérdésem, a Cherubioni Fekete Lángokkal kapcsolatban. Miért van az, hogy Cherubionon, a Worlukról szerzett Fekete Lángok csak eszközök? Míg Worlukon rendelkeznek énképpel, személyiséggel stb. Tudom Atya írta az Éjt illetve a Fekete Lángokat is, amiben felmerült ez az ellentmondás, de neked erről mi a véleményed? pl : Choler, uralja a Lángot mint Shayand a Fekete Lángok végére? Esetleg igazából egy Lángúr van Cholerben? ÉS az ő "gyermekei" a choleritákban? Már akik hordozzák a Lángot. Vagy most hogy van ez? Esetleg erre nem akarsz rávilágítani az Alkony 4ben? Vagy esetleg egy Shayand Choler leszámolás, ha Atya beleegyezik? Bár mondjuk Shay Sangot is eltehetné láb alól, aki szegény unokája testét orozta el
Esetleg nem lesz valami utalás arra, ami Worlukon történik mostanság a Fekete Lángokkal? (Hideglelés stb)
Kijelentkezve
Esetleg hidegen hagyni a Lángokat? ![]()
Kijelentkezve
AmrothAzrael:
Nem szeretnék nagyon belemenni abba, mi lesz az Alkony 4-ben. Inkább csak általánosságban mondanék annyit, hogy az Alkony-sorozatban eddig is igyekeztem minimális szinten tartani a Cherubion-Worluk kapcsolatot, és továbbra is ez a célom. Ami pedig Shayandot és Choler lángját illeti, bizonyos dolgokban nem árt megőrizni némi misztikus homályt. Ez persze nem azt jelenti, hogy ne lehetnének utalások, amik rávilágítanak ezeknek a dolgoknak egyes részleteire.
Kijelentkezve
Douglas Rowland írta:
AmrothAzrael:
Nem szeretnék nagyon belemenni abba, mi lesz az Alkony 4-ben. Inkább csak általánosságban mondanék annyit, hogy az Alkony-sorozatban eddig is igyekeztem minimális szinten tartani a Cherubion-Worluk kapcsolatot, és továbbra is ez a célom. Ami pedig Shayandot és Choler lángját illeti, bizonyos dolgokban nem árt megőrizni némi misztikus homályt. Ez persze nem azt jelenti, hogy ne lehetnének utalások, amik rávilágítanak ezeknek a dolgoknak egyes részleteire.
Szia Doug
Szerintem sem lenne jó erősíteni Worluk-Cherubion kapcsolaton, csak rontana az egészen.
Egyébként is nagyon unom, hogy Worlukon mindenki kapcsolatban áll mindenkivel, minden összekapcsolódik mindennel, ráadásul még visszamenőleg is megváltoztatták a dolgokat ennek érdekében. Például a Démonmágus az elején tök jó kisregény volt egy fickoról, aki démoni mágiát "alkalmazott" (vagy legalábbis próbálta:)), aztán megváltoztatták az egészet és negyed démont csináltak a szerencsétlenből.
Egyébként, hogy haladsz az írással?
Kijelentkezve
Xim írta:
Például a Démonmágus az elején tök jó kisregény volt egy fickoról, aki démoni mágiát "alkalmazott" (vagy legalábbis próbálta:)), aztán megváltoztatták az egészet és negyed démont csináltak a szerencsétlenből.
Én nem olvastam az eredeti Démonmágust, de az átírt változatot igen, és szerintem hasznos volt megtoldani ezekkel a plusz dolgokkal. Nagyon bírtam.
Különben nekem a világok közti időnkénti kapcsolattal sincs bajom. Ez a dimenziók közti utazás, kommunikáció mindig is remek téma volt.
Kijelentkezve
Hi
Aki nem ismeri az alkony előzményeit annak ajánlom figyelmébe ezt a linket: - moderálva -
Kijelentkezve
Mindig lemaradok az izgalmas dolgokról. ![]()
Ez mi volt?
Kijelentkezve
Részlet a Fórumszabályzatból:
7. Témaromboló hozzászólások
Technikai rombolás: JAVA-alkalmazások, nagyméret? képek (>500kB), "kisregények" bemásolása, a rovatok letöltését akadályozó vagy lényegesen lassító csatolások ("linkek"), képek, elrontott UBB-kódok, automatikusan induló file-letöltések, átirányítások és minden más olyan beavatkozás, ami megváltoztatja a rovat méretét, megjelenését, illetve akadályozza annak rendeltetésszer? használatát (például szöveg nélküli hozzászólások stb.).
Kijelentkezve
Mi volt a linkeden, Bahat? Mármint csak röviden írd le, nehogy becsatold újra, ha fórumszabályzatot sért...
Kijelentkezve