1991 óta a piacon, azaz 18 évesek vagyunk...
Nem vagy belépve.
Dehogynem. ![]()
Az érc fiai nálam toronymagasan vezette a két kötete, utána a Jégork, majd a Vadászat fagydémonra. A többi utánuk ömlesztve. ![]()
Kijelentkezve
Nálam is az eéső az Érc fiai, utána Jégork.
Kijelentkezve
Ugye hogy 5/5-s írások között is lehet sorrendet felállítani ![]()
Persze ez mindenkinek szubjektív. Csak egy békafosnyi különbséget tudok én is tenni köztük így jött ki az én sorrendem. Másnak meg más jött ki
Így is a yooo.
Kijelentkezve
Na jó ha ragaszkodtok hozzá akkor talán egy hajszállal nálam is az Érc Fiai a nyertes. Utána Jégork. De Atya műve is egyedi. Szal tényleg nagyon minimális a különbség!
Kijelentkezve
Nekem a Fagyföld 2-ből a legjobban a Jégork kisregény tetszett. Poénos is, de nagyon komoly, Worluk sorsát is meghatározó események is történnek a végén. Alek egy kissé megkomolyodva sokkal szimpatikusabb, mint az előző művekben volt. Nagyon kiváncsi vagyok Alek további sorsára.
A Holtjátékot kicsit vontatottnak, terjengősnek éreztem. És ami már A Döberki Rémben is zavart: a szimfónia szót az utóbbi évszázadokban zenekarra, nem pedig szóló hangszerre (pl. csemballóra) írt művekre használják. Persze, lehet, hogy Worlukon ez máshogy van.
A Holtjátéknál sokkal jobban megragadott a Jégviperák, lendületesebb volt. Jó lenne tudni, István miért választotta ismét a Stone álnevet, ilyen néven már vagy 10 éve nem jelent meg worluki írása (akkor is csak a Fürge Calver történetek, amelyek érzésem szerint utólag lettek Worlukra adaptálva, legalább is a Gyémántváros Osiris kötetben semmi jel nem mutat arra, hogy Calver és Skandar Graun világa közös volna.)
Talán a Stone stílus más egy kicsit, mint a Caldwell (nekem továbbra is a Stone álnéven írt művek a kedvenceim, leginkább az Éj Trilógiája), de lehet, hogy csak egyszerűen nem akart két különböző Caldwell művet szerepeltetni ugyanabban a kötetben.
Kijelentkezve
elegos7 írta:
A Holtjátéknál sokkal jobban megragadott a Jégviperák, lendületesebb volt. Jó lenne tudni, István miért választotta ismét a Stone álnevet, ilyen néven már vagy 10 éve nem jelent meg worluki írása
Gondolom azért lett Stone mert a Holtjáték Caldwell néven futott, így meg egy régi húzó név bukkant fel a kötet borítóján ami segíthette az elvakult Stone fanokat hogy megvegyenek egy olyan antológiát amiben legnagyobb Nemezisük, Caldwell egy egész regénnyel szerepelteti magát..
elegos7 írta:
Talán a Stone stílus más egy kicsit, mint a Caldwell (nekem továbbra is a Stone álnéven írt művek a kedvenceim
Én azt mondom ezt Stone és Caldwell játsza le egymás között valami interkontinentális box meccsen HEHEHE
Győzzön a jobb író ! ![]()
elegos7 írta:
de lehet, hogy csak egyszerűen nem akart két különböző Caldwell művet szerepeltetni ugyanabban a kötetben.
Ez a mondat csak a legvégén szúrta ki a szemem amikor már megírtam a fenntebbi agymenést de akkor is beszúrom ha már ráfordítottam majd 1 percet az életemből ![]()
Utoljára szerkesztette Silver (2010-01-26 13:45:14)
Kijelentkezve
elegos7 írta:
Jó lenne tudni, István miért választotta ismét a Stone álnevet, ilyen néven már vagy 10 éve nem jelent meg worluki írása.
Azért ez egy kis pontosításra szorul.
A 2008 végén megjelent Farkasátok kötetben szerepel egy Stone novella, Liliom ízű rózsafüst címmel, és Worlukon játszódik.
Kijelentkezve
Tim rátapintottál a lényegre
.
Kijelentkezve
Tim írta:
elegos7 írta:
Jó lenne tudni, István miért választotta ismét a Stone álnevet, ilyen néven már vagy 10 éve nem jelent meg worluki írása.
Azért ez egy kis pontosításra szorul.
A 2008 végén megjelent Farkasátok kötetben szerepel egy Stone novella, Liliom ízű rózsafüst címmel, és Worlukon játszódik.
Valóban, erről a rövid kis történetről megfeledkeztem, de mondjuk ez is az említett Fürge Calver mondakörbe tartozik.
Kijelentkezve
Elolvastam a 2. kötetet, plusz a klubkönyvet és rendkívül tetszett.
Rowland: nagyon tehetséges vagy. Még olvasatlan korábbi írásaidat pótolni fogom.
Rascal: nem semmi, amit Alekből és a történetből kihoztál. Ezt nem lehetett volna jobban megírni.
Stone/Caldwell: nagyszerű, utánozhatatlan írások. Mint mindig.
A többi mű is tetszett. Régóta nem jött ki ilyen jó kiadvány. Gratulálok.
Kijelentkezve
hastur:
Köszönöm. Örülök, hogy tetszettek a kötetek.
Kijelentkezve
Kedves Mindenki!
Én is nagyon szépen köszönöm a visszajelzéseket!
És rögtön szeretném is továbbítani őket István felé, aki egyrészt megengedte, hogy az ő original Alek -ével írhassak; másrészt tanácsaival és észrevételeivel sokat segített a mű végleges formájának kialakításában! :sör:
...és Kedves Mindenkinek beírok egy nagy fekete pontot is, mert Justint is dicséritek... ![]()
![]()
![]()
Kijelentkezve
Én nem is minősíteném Road Lee-t, csak annyit jegyzek meg: épp most osztott ki fekete pontot a TELJES olvasóközönségnek ![]()
Ami még ennél is rosszabb, nem hajlandó nyilatkozni, mi is lesz, mikor összegyűlik a 3 fekete pontotok a kis füzetében...
Kijelentkezve
Három fekete pont után egy szőrős durung - két szőrős durung után pedig D. Rowland összegyűjtött* elménckedései és ilulumilululinált beszólásai...
Asszem, ez elég visszatartó hatású büntetés lesz...
![]()
*= gyűjtötte, szerkesztette és törpebőrbe kötötte, R. Lee, neves néprajzos és firnyákos...
![]()
Kijelentkezve
Road Lee írta:
törpebőrbe kötötte, R. Lee, neves néprajzos és firnyákos...
![]()
![]()
Kijelentkezve
Road Lee írta:
Három fekete pont után egy szőrős durung - két szőrős durung után pedig D. Rowland összegyűjtött* elménckedései és ilulumilululinált beszólásai...
Egy Rowland két szőrös durungot ér???? Nincs egy kicsit túlértékelve a faszi? ![]()
Kijelentkezve
Sziasztok ![]()
Én is elolvastam ám a II. részt.
Az egész jól sikerült, legjobban Road Lee műve tettszett
Szóval gratulálok az íróknak ![]()
Kijelentkezve
Most olvastam el kb harmadjára az Amikor a Jégork szól-t, egyszerűen nem lehet megunni, imádom
Lesz folytatása ugye? ![]()
Kijelentkezve
Silmi, Marivs:
Köszi. :sör:
Folytatás? Szeretném Alek történetét folytatni, de több a tervem, mint az írásra szánható időm... Valamikor mindenképpen folytatom. ![]()
Kijelentkezve
Szeretném megkérdezni. hogy mi hír Lucindáról? Az utolsó értesülésem, a Káosz Dréniában-ban szerepel utoljára, hol megszületett a gyermeke. De a Fagyföld antológiában ismét feltűnik a neve azt hiszem Eve Rigel regényében, hogy "beleveszett a sötétségbe", vagy valami hasonló. Erről szól valamilyen novella vagy regény, ami elkerülhette a figyelmem? Vagy esetleg a 2. kötetben van bővebb kifejtése, mert abból még a Caldwell regény hátra van?
Kijelentkezve
Lucinda és gyermeke története állítólag a közeljövőben megjelenő Káosz Ünnepe kötetben folytatódik.
Utoljára szerkesztette elegos7 (2010-02-17 15:34:54)
Kijelentkezve
Törölve by Tim.
Mégsem itt a helye.
Utoljára szerkesztette Tim (2010-02-19 09:24:48)
Kijelentkezve
Korrekt kritika! csak egyetérteni tudok vele.
Fagyföld 3 valóban magért kiált!
Kijelentkezve
Sok dologban hasonló a véleményem, Tim!
Kijelentkezve
Tim, hol az eredeti cikk az RPG(.hu)-n?
Kijelentkezve