1991 óta a piacon, azaz 18 évesek vagyunk...
Nem vagy belépve.
Rövidítés hegyek ![]()
a KV-t gondolom, hamar kitaláljátok, a másik pedig: Fórum alapú szerepjátékot jelent.
S ha már itt tartunk... Öööö mit gondoltok - mennyi embert tudna megmozgatni egy ilyen KV-s játék?
Akár egy városra adaptálva -- pl. Nordes? ![]()
Csak azért kérdezem, mert belefutottam egy játékba:
http://www.lanawin.hu/
egy ilyet KV-sítani...? Hm?
Kijelentkezve
Nagyon jó kis honlap.
Kijelentkezve
Üdv, van némi tapasztalatom fórumos játék terén, szóval:
mennyi embert mozgat meg?
Attól függ. Ha a már káoszozókat akarod elérni az oldallal, és elvárod az alapkönyv ismeretét, akkor kevesen fognak jelentkezni. Ha viszont inkább freestyleban gondolkodsz, akkor sok tagot lehet találni - ismerősök hívják, más fórumos játékokkal linkcsere, stb. Mind a kettőnek vannak előnyei.
Elég egyetlen város (pl. Nordes)?
Bőven, míg az oldal nem indul be - nincs egy olyan népes keménymag, hogy ha valaki feljön a nap valamely órájában, akkor legalább 1-2 bejelentkezett fórumozó fogadja. Ahogy gyűlnek a játékosok, ők úgyis megalkotják majd a saját helyszíneiket a világ különböző pontjain igény szerint, de egész Worlukot lefedni az elején felesleges, csak szétaprózza a társaságot és kizárhatja a karakterek ad hoc interakcióit.
Káosz világa fórum?
Vettem már részt olyan fórumos játékban, ahol külön-külön kalandok folytak egymástól függetlenül állandó játékosokkal és egy mesélővel. És volt olyan is, hogy mindenki kvázi játékos és egyben mesélő is volt, és aki frissen regisztrált, az is csatlakozhatott bármikor az eseményekbe - a kalandok pedig olykor összeértek, olykor érdeklődés hiányában elhaltak. Annyi biztos, hogy az asztali játék feelingjét a fórum nem adja, nem adhatja vissza, aai nem jelenti azt, hogy ne lehetne jó.
Engem érdekel a dolog, adnék neki egy esélyt.
Kijelentkezve
A sráccal felvettem a kapcsolatot - Lanawin-ről - és...
Szóval látnék az ő motorjában (mert komplett motort készített!) fantáziát KRPG-sítve, s próbáltam is őt errefelé támogatni.
Csak elszóltam magam - ééés...
(nem tudta megemészteni az intelligens élőholtakat - Nordes mai helyzetét. HIába mondtam neki, h. nem muszáj "most" játszódnia a dolognak, szerintem már MSN-ről is törölt emiatt...
)
Egyébként csakis Nordes-re gondoltam - van itt annyi kerület, miegymás, hogy ne kelljen más kontinenseken garázdálkodni. Ha meg annyi lenne a Játékos, akkor úgyis újabb Helyek lennének, persze azokat már vigye más - mint Szuperadmin ![]()
Lehet futok még pár kört - persze... ez a priorlistán hátul kullog, előbb lenne mit kiadatni... vagy mi... :S
Kijelentkezve
Na, sziasztok, gondoltam benézek. ![]()
Halo írta:
A sráccal felvettem a kapcsolatot - Lanawin-ről - és...
Szóval látnék az ő motorjában (mert komplett motort készített!) fantáziát KRPG-sítve, s próbáltam is őt errefelé támogatni.
Csak elszóltam magam - ééés...
(nem tudta megemészteni az intelligens élőholtakat - Nordes mai helyzetét. HIába mondtam neki, h. nem muszáj "most" játszódnia a dolognak, szerintem már MSN-ről is törölt emiatt...)
Dehogy töröltelek. Sőt. Arra várok, hogy felgyere már, hogy tudjunk beszélni erről. Még Rád is írtam, hogy írj akkor is, ha nem vagyok belépve, mert úgy látom, nem nagyon vagyunk fent egy időben. ![]()
Az ötletet én alapvetően támogatom. Lényegében bármit meg lehet csinálni, a saját fórummotor miatt, ezért aztán felőlem bármiről lehet szó. De úgy látom, itt sincs túl nagy érdeklődés a dolog iránt.
Most Lanawin újraindult, törölve lettek a karakterek, és ki lettek véve a hozzászólások a fórumozó. Ennek technikai és játékmeneti okai is voltak egyaránt. Viszont most nagyon nincs aki játsszon, szóval én benne vagyok lényegében bármiben a mostani helyzetben.
Az intelligens élőhalottakat pedig tényleg nem tudtam megemészteni, az kicsit sok nekem.
És az a baj, hogy gondolni kell arra is, hogy ezt mások sem fogják (a játékosok) megemészteni, ezért olyanokban kell gondolkodni, ami tetszik a játékosoknak. Bár, ha frpg, akkor így is igen kicsi lesz a játékosállomány.
De nyitott vagyok mindenre. ![]()
Kijelentkezve
Lanawin írta:
Az intelligens élőhalottakat pedig tényleg nem tudtam megemészteni, az kicsit sok nekem.
Annyiszor leírtátok már, hogy nem jöttek be az intelligens élőholtak (akik nem vámpírok ésvagy lícsek), hogy komolyan szöget ütött a fejembe egy kósza mabling.
El tudnátok mondani, hogy mi okozza az ellenérzéseteket?
(Válaszokat ide, vagy "IQ zombi" jeligével a kiadóba kérem.
)
Kijelentkezve
szerintem csak sztereotípiák miatt - az élőholt agyatlan, és élő szövettel táplálkozna, vagy ha van nekije agya, akkor már lícs, ééés nagyjából ezzel be is zárult a kör.
( viszont nem volt meg szó róla, hogyan is "születnek" a mablingok. Az eddigi írásokban már csak "vannak", de hogyan is, miért is lesznek? S miféle kiskapu van a lélek, test összekapcsolódására még mindig? Jah - és esetleg játéktechnikailag?
Ha már KRPG topic
)
Kijelentkezve
LaliQ írta:
Annyiszor leírtátok már, hogy nem jöttek be az intelligens élőholtak (akik nem vámpírok ésvagy lícsek), hogy komolyan szöget ütött a fejembe egy kósza mabling.
El tudnátok mondani, hogy mi okozza az ellenérzéseteket?
(Válaszokat ide, vagy "IQ zombi" jeligével a kiadóba kérem.)
Hát, szerintem a legegyszerűbb, hogy így szoktam (szoktuk) meg. És a szokás az bizony nagy úr. ![]()
De a másik, ami esetleg gondot okozhat, hogy ugye ha élőhalott, nem hal meg még egyszer, lényegében halhatatlan. És még emelett intelligens is legyen, és értsen a varázslatokhoz?? Ez talán picit erős. A lícsek is már elég erősek. Intelligens élőhalott helyett jó az. ![]()
De amúgy tényleg. Nekem csak az lenne a problémám az egésszel, hogyha a játékosok nem fogadják el, hogy ilyen is van, és messziről kkerülik őket, vagy akár az egész várost, rosszabb esetben a játékot. ![]()
Halo: írj akkor is nekem, ha esetleg nem vagyok belépve msn-re. Akkor is megkapom. Maximum kicsit lassan haladunk majd a megbeszéléssel. ![]()
Kijelentkezve
Értem. Illetve nem.
Azt hiszem, hogy az a baj a mablingokkal, hogy nem úgy szerepelnek a regényekben, hogy a szabálykönyveken edződött játékosok értsék, miről van pontosan szó. Hogy születtek, miért mások, mint a szintén élőhalott (halhatatlan?) vámíprok, lícsek. És ha nem értem, hogy miért mások akkor azt sem értem, hogy mi szükség van rájuk. Vagy, hogy milyen szerepet töltenek (tölthetnek) be Worlukon, illetve Nordesben.
Jól értelmeztem, vagy nagyon elcsúsztam?
Kijelentkezve
Viszont egy intelligens, nem vérszívó élőholttal talán szívesen játszanának az emósok. ![]()
A vámpírokat a gothok már úgyis lestopizták maguknak. ![]()
Kijelentkezve
Szerintem kár az emósokra alapozni. Jön 1 emós mondjuk, aki játszana, cserébe másik 10 meg elmegy. Jó arány. ![]()
Kijelentkezve
Csak poénkodtam. ![]()
Utoljára szerkesztette LaliQ (2010-03-04 08:25:21)
Kijelentkezve
Jah, bocsi. Csak ált. mindent komolyan veszek, a mai internetezőkből már elég sok hülyeséget kinézek... ![]()
Nah, de ha van bárkinek kedve egy középkori, fantasy világban játszani, megfelelő technikai háttérrel, akkor látogasson el a www.lanawin.hu -ra. Aztán ha Halo feljön msn-re, vagy ír végre, vagy valamikor tudok vele beszélni, akkor a kicsit kv-sítás is meg tudjuk beszélni. Bár azt akár itt is lehet. ![]()
Kijelentkezve
Akkor ezek szerint nem csak nekem nem tetszettek a modern mozgó hullák?![]()
Hogy nálam mi az oka? Sok fantasy dologban konzervatív vagyok (kicsit ellentétes egy képzeletbeli világban annak lenni, nem?). Ennek ellenére van, amelyik nem szokványos kialakítás tetszik - lásd Doug: Sötét isten regénye, ahol az elfek és törpék, nem épp a megszokottak, de mégis nagyon tetszik.
Ezt mondjuk tudnám a fagyihoz hasonlítani - ami finom, és mégis mindig születnek újabb dolgok, ezért talán az élőholtakból is lehetne valami újat kihozni, legyenek hát érzelmeik és stb, stb. És a fagyiban is lett kukoricás, paradicsomos, hupikék, tudomisén. De az emberek nagy része akkor is a csokit meg a vaníliát fogja venni, és nem azért, mert azt szokta meg, hanem mert az a finomabb.
Szóval zombi-fagyi...
Az értelmes élőholt meg...hát nem tudom. Ha tud érezni és gondolkozni, akkor hogy nem őrül bele a saját létébe, hogy halott, leesik a keze, rothadozik itt-ott...kevesebbért is kattannak be emberek. Ha pedig túlteszi magát rajta, akkor meg már alig különbözik egy átlag embertől, max büdösebb. ![]()
Kijelentkezve
Jaja.
Mondjuk én, mint oldalfejlesztő inkább azt az elvet vallom, hogy van egy alapelképzelésem, és ha a játékosok szeretnének valamit, akkor is megcsinálom, ha nekem nem tetszik a dolog. De ezeknél a hulláknál az a gond, hogy a játékosok nagy része nem értene vele egyet, vagy nekik nem tetszene. És azért egy frpg oldalnál (avagy ffrpg) 1-1 játékos rengeteget számít, mert általában elég kis aktivitásúak.
Kijelentkezve
Fezmin írta:
Az értelmes élőholt meg...hát nem tudom. Ha tud érezni és gondolkozni, akkor hogy nem őrül bele a saját létébe, hogy halott, leesik a keze, rothadozik itt-ott...kevesebbért is kattannak be emberek. Ha pedig túlteszi magát rajta, akkor meg már alig különbözik egy átlag embertől, max büdösebb.
Szilárd írt még régen egy novellát a bekkatanó élőholtról. Eszméletlenül jól megírta, számomra azóta is az az etalon a Muldoom-írások között.
Azt gondolom, hogy bármit meg lehet írni; és még az is előfodrulhat, hogy jó lesz. ![]()
Utoljára szerkesztette LaliQ (2010-03-07 10:38:35)
Kijelentkezve
Szerintem nem rossz ötletek az inteligens élőholtak, persze ez alatt nem arra gondolok, hogy minden zombi öntudatra ébred. Szerintem az átlag élőholt nem okosabb lesz, csak nehezebb lesz irányítani.
Inteligens élőholtas regények közül nekem Anthony Sheenard-Egy ghoul vacsorája jött be a legjobban (tulajdonképpen már rongyosra olvastam). Igaz ez egy kicsit poénosabb, de amikor meghallottam először, hogy mik folynak Worlukon rögtön ez az írás jutott az eszembe. ![]()
Egyébként én spec. vevő lennék erre a fórumos dologra.
Utoljára szerkesztette Caliban (2010-03-08 14:43:53)
Kijelentkezve
Caliban írta:
Egyébként én spec. vevő lennék erre a fórumos dologra.
Ebben az esetbe regizz a www.lanawin.hu -n. ![]()
A KV-sítást pedig majd megbeszélem Haloval, vagy akár itt is dumálhatunk róla.
Kijelentkezve
Engem erdekelne ez a dolog. Csak eppen szinte semmit sem tudok az ilyesfajta szerepjatekokrol.
Kijelentkezve
akkor nosza, irány és játssz:
www.lanawin.hu
igen - megkerestem Lanawint, egy KV-s verzióval kapcsolatban. Nem zárkózott el - ez jó dolog. Viszont én most más ló betörésével vagyok elfoglalva. Az út tehát nyitva, kedves Worlukiták - játszatok, s csináljátok meg a KV-s verzsönt ![]()
Kijelentkezve
csak kívánni kell - és lőn! ![]()
www.kalandokharca.info
Kijelentkezve
Sziasztok!
Halo-nak köszönjük a linkelést! ![]()
Minden kedves Káosz rajongót várunk, aki szeretne fórumon is játszani Worluk világában!
Bátran regeljetek, kérdezzetek, posztoljatok!
UI: Linket még egyszer nem dobok! Az előző hsz-ben megtaláljátok! ![]()
Üdv,
William Talinbard
Kijelentkezve
Hú, ez a Kalandok Harca nagyon tetszik!
És mekkora munka lehetett megcsinálni!
Utoljára szerkesztette zooliii (2010-07-01 17:28:00)
Kijelentkezve
Türelem kellett, meg elszántság! ![]()
Meg legfőképp remény! ![]()
Kijelentkezve
A képek is állati jók lettek (pl a Vladimir kastély Temorhban)- menő kéró, az biztos... ![]()
Kijelentkezve