1991 óta a piacon, azaz 18 évesek vagyunk...
Nem vagy belépve.
Megjegyzeném, hogy bá köszönöm a dicsérő szavakat, a regényt nem egyedül írtam, így nekem tulajdonítani hízelgő, de a többiek érdemeit jócskán csökkenti. Azok a történetek soha nem lettek volna olyanok Nagy Zoli nélkül, szerintem a dicséret nagyobbik része őt illeti... illetve Pistát, aki gondoskodott arról, hogy egységes legyen a kettőnk által kiagyalt történet.
De azért thx.
Kijelentkezve
Hát nagy gratula Nagy Zolinak és persze Atyának is.
Kijelentkezve
Chorax írta:
Megjegyzeném, hogy bá köszönöm a dicsérő szavakat, a regényt nem egyedül írtam, így nekem tulajdonítani hízelgő, de a többiek érdemeit jócskán csökkenti. Azok a történetek soha nem lettek volna olyanok Nagy Zoli nélkül, szerintem a dicséret nagyobbik része őt illeti... illetve Pistát, aki gondoskodott arról, hogy egységes legyen a kettőnk által kiagyalt történet.
De azért thx.
Kösz Kösz mindenkinek ![]()
Kijelentkezve
A 4 Folyékony fém mindegyike összefügg? Csak mert a Ff, Startéga, Megtorlás gerincén Ff. I-II-II van, míg a Fémpokol gerincén az eredeti cím. Vagy itt is úgy van, mint az 5 Halálzóna könyvnél? 1-3 szorosan összefügg, a 4. (Fémpokol) olvasható külön is? (Az nem kapcsolódik szorosan?)
Kijelentkezve
Akkor a 4 könyv teljes összefügg?
Kijelentkezve
A Fémpokol esetében relatíve a 2-3-4 függ a leginkább össze - ha emlékezetem nem csal.
Kijelentkezve
Akkor az 1 lóg ki igazából a sorból valamennyire?
Kijelentkezve
Ha jól rémlik pont az 1-en van a nyomdahiba. Valamelyik könyv első borítóján nincs rajta a római szám, csak oldalt egy sárga, más betűtípussal mint a cím.
Na onnantól a többire is rányomták a számokat.

Kijelentkezve
Úgy tudom, eredetileg a Folyékony fém - Stratéga - Megtorlás - Fémpokol ment volna a gerincre. De a második résznél hiba történt, és Stratéga helyett Folyékony fém II. került a gerincre, a szöveg lángszínű, a római II pedig halvány kék, ez is hiba. Ezután igyekeztek tartani az új irányt, és a harmadik rész gerince Folyékony fém III. lett, de már lángszínű betűkkel írva római III-mal. A negyedik résznél meg megint hiba történt, mert a Folyékony fém IV. helyett a cím, Fémpokol került a gerincre.
Kijelentkezve
Rumcice te hihetetlenül jól informált vagy... Fel is merül bennem egy kérdés... ![]()
Kijelentkezve
Köszi mindenkinek, ezek szerint ez a 4 rész mindegyike összefügg.
Kijelentkezve
Ja igen! Otthonról könnyű! Én a melóhelyről írtam úgy, hogy már kb. 2 éve nem voltak a kezemben a szóban forgó kötetek!

Kijelentkezve
Én ezekben a hetekben olvasom! Most fejeztem be a Stratégát és a hétvégén jön a Megtorlás.
A gerincen lévő hiba nekem is feltűnt,de azt hittem,hogy csak az én példányom ilyen,de nem ez a lényeg hanem az ami a könyvben található és nagyon jó!
Majd ha végigolvastam mind a négyet ,akkor írok róla véleményt ![]()
Kijelentkezve
SZU írta:
Ja igen! Otthonról könnyű! Én a melóhelyről írtam úgy, hogy már kb. 2 éve nem voltak a kezemben a szóban forgó kötetek!
Ááá, nem. Nem otthonról! Innen puskáztam:
http://www.vatera.hu/osszes_terminator_ … 80016.html![]()
Utoljára szerkesztette Rumcice (2010-02-09 09:34:22)
Kijelentkezve
Szerintem a régiek közül ez a sorozat volt a legjobb
Lehet vitatkozni... ![]()
Kijelentkezve
Hát én eddig a középkorit 4-est és Halálzóna 5-öst olvastam a régiekből, de a Hz. egyértelműen vezet nálam. De ha a Folyékony fém még ezeknél is jobb, akkor nagyon gyorsan el kell kezdenem körülnézegetni a neten.
Kijelentkezve
Szerintem a Folyékony fém 4-es übereli a Halálzóna 5-öst. A Skynet iszonyat durva tervet alkot meg, még a Harden Sparrow projekt is csak kispálya ehhez képest. Szerintem kötelező olvasmánnyá kéne tenni az iskolákban. ![]()
A középkori is nagyot üt, de ott pár alapelemmel gond van. Pl. a Terminator miért alkimistákkal akar hasadóanyagot csináltatni, mért nem lát neki ő maga, hiszen van rá 120 éve, és tudja, hol vannak könnyen hozzáférhető urán lelőhelyek a bolygón. Meg kicsit az is sántít, mikor a lovagok fellökik és elfogják, ő meg a kardtól tartva, hogy zárlatot okoz neki, inkább kikapcsol.
Utoljára szerkesztette Rumcice (2010-02-09 14:26:07)
Kijelentkezve
"kicsit az is sántít, mikor a lovagok fellökik és elfogják, ő meg a kardtól tartva, hogy zárlatot okoz neki, inkább kikapcsol."
.
A T-2-ben Arnie barátunkat is egy szimpla (népnevelő méretű) vasrúddal bökte keresztül a T-1000-es... A lovagoknak szimplán extrém mázlijuk volt, hogy olyan pont felett hadonásztak a karddal ami érzékenyen érintette volna "sejtán" kollégát ![]()
.
Ami a hasadóanyag problémát illeti... Háát.. biztosan megszokta már szegény sejtán, hogy a jövőben az emberek dolgoznak a gépeknek a munka/halál-táborokban. Tecciktunni, a jóhoz könnyű hozzászokni
Meg a megszokás hatalma.. meg ilyen marhaságok xD
Kijelentkezve
Hétvégén befejeztem a Folyékony Fém tetralógiát és azt kell mondjam,hogy k**va jó,...mármint nagyon tetszett!
SPOILER VESZÉLY! Aki tán nem olvasta.
Az első rész igaz nem kapcsolódik szervesen a többi háromhoz,de nagyon ,kemény, izgalmas és lehengerlő! Végén nagyon sajnáltam McLahlant,de hősként halt meg,nem mintha a többiek nem,de mégis övé a fő érdem!
A többi is nagyon szuper, átjárja a kőkemény terminátor- fíling. Az jutott eszembe az olvasása alatt,hogy ha Skynet,a háború korábbi szakaszában,eszel ki ilyen tervet(jó erre a lépésre is az emberek győzelmei késztették),akkor azt hiszem John Connorék lehúzhatták volna a rolót. Így is csak nagyon nehezen jöttek rá a végleges tervre,a rohadt anyját a Skynetnek!!
Abban azért bíztam,hogy a Thétára került humánoknak több kárt sikerül csinálniuk a Skynetnek,de hát erre futotta tőlük!
Egy dolog azért nagyon nem tetszett benne: Andrew O' Leary halála! Ilyen banális módon kelljen meghalnia egy veteránnak...
Összegezve elmondhatom,hogy oltári nagyot alkotott Chorax-mester,de azért elolvasnék egy ötödik részt is!![]()
Kijelentkezve
Azért mert valaki veterán, nem biztos hogy minden esetben rutinszerűen hősi példahalált kell halnia.
Pont ez adja a régi könyvek igazi terminátoros ízét. Amikor a halál ott van mindenütt. Attól, hogy valaki rutintalan, vagy rutinos, vagy mert már szerepelt más könyvben is, egyáltalán nem biztos, hogy megéli a következő oldalt.
A későbbi könyvek kb. pont ezért nem tetszenek annyira. A halálosztók mellékes balekok. A veteránok szinte mindegyike elvisz vagy 4-5 gépet az esetleges halála előtt és a legreménytelenebb helyzetben is tucatnyi gép kell, hogy hősi halált haljanak a könyv végén.
Ha én könyvet írnék (nem fogok), akkor lenne sírás-rívás. Minden ember vért pisilne, hogy csak 2-3 halott árán ki bírjanak csinálni egy nyamvadt T700-ast.

Kijelentkezve
Talán éppen ezért kéne neked is megírni egy történetet
Végre valami jó kis régi klasszikus fílingje lenne a terminator könyveknek.
Kijelentkezve
Majd meglátom. Sajnos időm és tapasztalatom nincs könyvíráshoz/ban

Kijelentkezve
Akkor csak írj egy vázlatot.Hátha ihletet kap valaki!!
Kijelentkezve