Cherubion Kiadó

1991 óta a piacon, azaz 18 évesek vagyunk...

Nem vagy belépve.

#251 2010-02-17 15:23:32

zooliii
A Káoszbrigád Oszlopos Tagja
Regisztrált: 2006-09-09

Re: Megjelent Osiris konyvek

Igaz. Még a fele is erős ár volna érte, de mindenesetre nekem nagyon jó emlékeim vannak a Korongvilágos művekről.

Én vagyok az, aki élteti az isteni kilencséget, én vagyok az, aki ha akar, cselekszik, az istenek atyja... Az enyém volt minden, mielőtt ti keletkeztetek, istenek, ti, akik engem követve szálltatatok alá. Én vagyok a Varázslat. /Heka/

Kijelentkezve

#252 2010-03-27 13:39:48

Fezmin
Skótomán
Küldte: Soltvadkert
Regisztrált: 2007-01-22

Sok év után ismét elolvastam a Nincs kegyelem Caldwell-regényt. Még mindig jó, bár most találtam olyan olyan dolgokat is, ami annak idején nem zavart benne. Igaz, nem sok, és ki is merül a barbár szövegeiben. Néhol modern szavakat is használ, ami számomra egyáltalán nem illik egy fantasy-világba, habár Bredan "imidzséhez" jól passzol, hasonló, mint Theor Den a Ragyogás városában. De biztos vagyok benne, hogy meg lehetett volna oldani a modern kifejezések mellőzését, anélkül, hogy csökkenne a tartalom. Tudom, nem ez volt a cél, és szándékosak voltak a kifejezések, és nem is ront semmit a regény élvezeti értéken, ahogy Nwykka a és Bredan cseszegetik egymást.

" Mert magyarnak lenni nem vér kérdése! Eszme az! Magyarnak lenni felemelt fő, akarat, büszkeség! Dac, és soha fel nem adás! Magyarnak lenni...szélbe emelkedni fedetlen fővel, s pusztító viharnak útját állani! Magyarnak lenni szembeszállni mindennel! " /Vitéz János, esztergomi érsek - Bán Mór: Hunyadi/

Kijelentkezve

#253 2010-03-28 21:39:07

Silver
Yvorl Ostora
Küldte: Káoszfellegvár
Regisztrált: 2006-06-22

Az Osiris sorozattal mi a helyzet ? Várható a visszatérése ?

Kijelentkezve

#254 2010-03-29 04:22:03

Caldwell
Alapító Atya
Regisztrált: 2006-05-25

Silver írta:

Apró léptekkel, de talán igen.
Elvileg júliusban jön Santorina Grey: Fénysarló c. regénye, év végén pedig talán ismét lesz egy klubkönyv.

Kijelentkezve

#255 2010-03-29 09:19:21

szl905
Nincs is életem, csak a fórum...
Küldte: Szarvas - Magyarország közepe
Regisztrált: 2010-02-06

Ez jó hír, főleg a klubkönyvre vonatkozóan.

„Az a szóbeszéd járja mostanság Amerikában, hogy két intelligens faj létezik a Földön: az emberek és a magyarok.” - I. Asimov | "Megtörni nem fogok, itt éltem, itt halok,
Áldom az Istent, hogy magyar vagyok."; "Piros, fehér, zöld az adu, Lesz még Párizs magyar falu!"

Kijelentkezve

#256 2010-03-29 16:07:24

zooliii
A Káoszbrigád Oszlopos Tagja
Regisztrált: 2006-09-09

Fezmin írta:

Sok év után ismét elolvastam a Nincs kegyelem Caldwell-regényt. Még mindig jó, bár most találtam olyan olyan dolgokat is, ami annak idején nem zavart benne. Igaz, nem sok, és ki is merül a barbár szövegeiben. Néhol modern szavakat is használ, ami számomra egyáltalán nem illik egy fantasy-világba, habár Bredan "imidzséhez" jól passzol, hasonló, mint Theor Den a Ragyogás városában. De biztos vagyok benne, hogy meg lehetett volna oldani a modern kifejezések mellőzését, anélkül, hogy csökkenne a tartalom. Tudom, nem ez volt a cél, és szándékosak voltak a kifejezések, és nem is ront semmit a regény élvezeti értéken, ahogy Nwykka a és Bredan cseszegetik egymást.

Azt én már négyszer olvastam. Verhetetlen mű! smile

Én vagyok az, aki élteti az isteni kilencséget, én vagyok az, aki ha akar, cselekszik, az istenek atyja... Az enyém volt minden, mielőtt ti keletkeztetek, istenek, ti, akik engem követve szálltatatok alá. Én vagyok a Varázslat. /Heka/

Kijelentkezve

#257 2010-03-29 16:33:26

Mythrall
Jobban ismerlek titeket, mint...
Regisztrált: 2008-08-10

Silver írta:

Ezt én is meg akartam kérdezni. Mostanában mintha kevesebb könyv jelenne meg a piacon a Cherubion-tól, ill.
más fantasy kiadóktól is. Ennek mi lehet az oka? (válság?)
Meg mintha kevesebb író adná írásra a fejét...vagy van sok, megírt kötet, csak azokat valami miatt most nem lehet kiadni?

Utoljára szerkesztette Mythrall (2010-03-29 16:33:49)

"A világmindenséget nem csupán a sokféleségben rejlő egység teszi széppé, hanem az egységben rejlő sokféleség is."
                 / Umberto Eco /

Kijelentkezve

#258 2010-03-30 10:20:31

Darth Revan9
Regisztrált: 2008-11-08

Igen, minden más kiadónál kevesebb fantasy/sci-fi jelenik meg. Az embereknek kevesebb a pénzük, kevesebbet vesznek , vagy egyáltalán nem vesznek könyvet.
Az íróknak meg gondolom elég tetemes elfoglaltságaik vannak, főleg azoknak, akik nem írásból élnek meg.

Kijelentkezve

#259 2010-03-30 11:58:33

szl905
Nincs is életem, csak a fórum...
Küldte: Szarvas - Magyarország közepe
Regisztrált: 2010-02-06

Én olyat is hallottam, hogy mivel a Cheruboin Kiadó átkerült a DV-hez, ott úgy döntöttek, hogy csak fantasy és sci-fi antológiákat folytatják, és az Osiris sorozat pihenőre megy.
Hogy ebből mi az igazság, azt majd egy bennfentes elmondja, ha megteheti.

„Az a szóbeszéd járja mostanság Amerikában, hogy két intelligens faj létezik a Földön: az emberek és a magyarok.” - I. Asimov | "Megtörni nem fogok, itt éltem, itt halok,
Áldom az Istent, hogy magyar vagyok."; "Piros, fehér, zöld az adu, Lesz még Párizs magyar falu!"

Kijelentkezve

#260 2010-03-30 17:05:36

Mythrall
Regisztrált: 2008-08-10

Elképzelhető, hogy most a DV kicsit lassabban adja majd ki a könyveket, tekintettel a romlott, hazai könyvpiacra.
Van 1 kutatás miszerint MO-n nagyon kevesen olvasnak könyveket,,,most adatokat nem tudok mondani, sajnos rossz a helyzet.
Lehet, hogy már a könyvesboltok is kevesebb könyvet rendelnek, mint ez idáig, mert nem tudják eladni.
Így sokszor csak rendelni lehet tőlük az újabb köteteket.

"A világmindenséget nem csupán a sokféleségben rejlő egység teszi széppé, hanem az egységben rejlő sokféleség is."
                 / Umberto Eco /

Kijelentkezve

#261 2010-03-30 18:39:07

Fezmin
Skótomán

Mythrall, megadnád egy ismerősömnek az e-mail címedet? (KJK -editor ügyben).
fezmin@gmail.com

Bocsi azt off-ért.

" Mert magyarnak lenni nem vér kérdése! Eszme az! Magyarnak lenni felemelt fő, akarat, büszkeség! Dac, és soha fel nem adás! Magyarnak lenni...szélbe emelkedni fedetlen fővel, s pusztító viharnak útját állani! Magyarnak lenni szembeszállni mindennel! " /Vitéz János, esztergomi érsek - Bán Mór: Hunyadi/

Kijelentkezve

#262 2010-06-13 10:19:20

Fezmin
Skótomán

Most olvastam ki a Gyémántvárost. smile Csak nem rég sikerült beszereznem, és így egyben azt kell mondjam, hogy Fürge Calver igazán visszajöhetne, szimpatikus görény karakter. smile
Igaz, maga a Gyémántváros körül volt pár ellentmondás, ami a Vérkáoszban nem úgy történt - de lehet csak a mesélő félre-informáltsága. smile
De tetszik, hogy nincs telerakva poénokkal, Calver néha próbálkozik a maga vérszegény módján, de azok is csak ilyen "még egy utolsó poén, mielőtt kitör a hirig". Jobb a komorabb stílus.

Kijelentkezve

#263 2010-06-13 17:13:43

Dömper
Moderátor, A hülyék pörölye
Regisztrált: 2006-12-03

Fezmin olvasd el a Bosszú démonát is, érdemes wink .A végére már szabályosan sajnáltam Calvert big_smile .

Amiből lekvárt lehet főzni,abból pálinkát is.

Hagyd a romantikát,válaszd a bikát!
A Kerítő kerít,csak a hülye pofázik!

Kijelentkezve

#264 2010-06-13 20:11:13

Fezmin
Skótomán

Az volt az első fantasy könyvem. smile
De amúgy már elő van készítve. wink

Kijelentkezve

#265 Tegnap 13:58:05

elegos7
Nagyon is sokat...
Regisztrált: 2007-08-03

Sziasztok!

Olvasta valaki közületek a Yamael klubkönyvet az Osiris sorozatból?

Hogy tetszett? Nem tudom, megéri-e megpróbálkozni a beszerzésével.

A szerző játszott az eredeti szerepjátékban Yamael karakterével, de ettől még lehet, hogy a karakter sok szempontból eltér a Caldwell által megformálttól. Pl. Ywerd is teljesen másként viselkedik abban a 2 rövid novellában, amit kitalálója írt, mint Caldwell műveiben.

Kijelentkezve

#266 Tegnap 14:43:49

Dömper
Moderátor, A hülyék pörölye
Regisztrált: 2006-12-03

Nekem +van a Yamael.Elég rövidre sikeredett de élvezetes mű.Ha jó áron tod beszerezni akkor mindenképpen érdemes költeni rá.

Amiből lekvárt lehet főzni,abból pálinkát is.

Hagyd a romantikát,válaszd a bikát!
A Kerítő kerít,csak a hülye pofázik!

Kijelentkezve

#267 Tegnap 16:53:04

Fezmin
Skótomán

Yamael jó, kedvelem a karakterét.

Kijelentkezve

Board footer