1991 óta a piacon, azaz 18 évesek vagyunk...
Nem vagy belépve.
Igaz. Még a fele is erős ár volna érte, de mindenesetre nekem nagyon jó emlékeim vannak a Korongvilágos művekről.
Kijelentkezve
Sok év után ismét elolvastam a Nincs kegyelem Caldwell-regényt. Még mindig jó, bár most találtam olyan olyan dolgokat is, ami annak idején nem zavart benne. Igaz, nem sok, és ki is merül a barbár szövegeiben. Néhol modern szavakat is használ, ami számomra egyáltalán nem illik egy fantasy-világba, habár Bredan "imidzséhez" jól passzol, hasonló, mint Theor Den a Ragyogás városában. De biztos vagyok benne, hogy meg lehetett volna oldani a modern kifejezések mellőzését, anélkül, hogy csökkenne a tartalom. Tudom, nem ez volt a cél, és szándékosak voltak a kifejezések, és nem is ront semmit a regény élvezeti értéken, ahogy Nwykka a és Bredan cseszegetik egymást.
Kijelentkezve
Az Osiris sorozattal mi a helyzet ? Várható a visszatérése ?
Kijelentkezve
Silver írta:
Apró léptekkel, de talán igen.
Elvileg júliusban jön Santorina Grey: Fénysarló c. regénye, év végén pedig talán ismét lesz egy klubkönyv.
Kijelentkezve
Ez jó hír, főleg a klubkönyvre vonatkozóan.
Kijelentkezve
Fezmin írta:
Sok év után ismét elolvastam a Nincs kegyelem Caldwell-regényt. Még mindig jó, bár most találtam olyan olyan dolgokat is, ami annak idején nem zavart benne. Igaz, nem sok, és ki is merül a barbár szövegeiben. Néhol modern szavakat is használ, ami számomra egyáltalán nem illik egy fantasy-világba, habár Bredan "imidzséhez" jól passzol, hasonló, mint Theor Den a Ragyogás városában. De biztos vagyok benne, hogy meg lehetett volna oldani a modern kifejezések mellőzését, anélkül, hogy csökkenne a tartalom. Tudom, nem ez volt a cél, és szándékosak voltak a kifejezések, és nem is ront semmit a regény élvezeti értéken, ahogy Nwykka a és Bredan cseszegetik egymást.
Azt én már négyszer olvastam. Verhetetlen mű! ![]()
Kijelentkezve
Silver írta:
Ezt én is meg akartam kérdezni. Mostanában mintha kevesebb könyv jelenne meg a piacon a Cherubion-tól, ill.
más fantasy kiadóktól is. Ennek mi lehet az oka? (válság?)
Meg mintha kevesebb író adná írásra a fejét...vagy van sok, megírt kötet, csak azokat valami miatt most nem lehet kiadni?
Utoljára szerkesztette Mythrall (2010-03-29 16:33:49)
Kijelentkezve
Igen, minden más kiadónál kevesebb fantasy/sci-fi jelenik meg. Az embereknek kevesebb a pénzük, kevesebbet vesznek , vagy egyáltalán nem vesznek könyvet.
Az íróknak meg gondolom elég tetemes elfoglaltságaik vannak, főleg azoknak, akik nem írásból élnek meg.
Kijelentkezve
Én olyat is hallottam, hogy mivel a Cheruboin Kiadó átkerült a DV-hez, ott úgy döntöttek, hogy csak fantasy és sci-fi antológiákat folytatják, és az Osiris sorozat pihenőre megy.
Hogy ebből mi az igazság, azt majd egy bennfentes elmondja, ha megteheti.
Kijelentkezve
Elképzelhető, hogy most a DV kicsit lassabban adja majd ki a könyveket, tekintettel a romlott, hazai könyvpiacra.
Van 1 kutatás miszerint MO-n nagyon kevesen olvasnak könyveket,,,most adatokat nem tudok mondani, sajnos rossz a helyzet.
Lehet, hogy már a könyvesboltok is kevesebb könyvet rendelnek, mint ez idáig, mert nem tudják eladni.
Így sokszor csak rendelni lehet tőlük az újabb köteteket.
Kijelentkezve
Mythrall, megadnád egy ismerősömnek az e-mail címedet? (KJK -editor ügyben).
fezmin@gmail.com
Bocsi azt off-ért.
Kijelentkezve
Most olvastam ki a Gyémántvárost.
Csak nem rég sikerült beszereznem, és így egyben azt kell mondjam, hogy Fürge Calver igazán visszajöhetne, szimpatikus görény karakter. ![]()
Igaz, maga a Gyémántváros körül volt pár ellentmondás, ami a Vérkáoszban nem úgy történt - de lehet csak a mesélő félre-informáltsága. ![]()
De tetszik, hogy nincs telerakva poénokkal, Calver néha próbálkozik a maga vérszegény módján, de azok is csak ilyen "még egy utolsó poén, mielőtt kitör a hirig". Jobb a komorabb stílus.
Kijelentkezve
Fezmin olvasd el a Bosszú démonát is, érdemes
.A végére már szabályosan sajnáltam Calvert
.
Kijelentkezve
Az volt az első fantasy könyvem. ![]()
De amúgy már elő van készítve. ![]()
Kijelentkezve
Sziasztok!
Olvasta valaki közületek a Yamael klubkönyvet az Osiris sorozatból?
Hogy tetszett? Nem tudom, megéri-e megpróbálkozni a beszerzésével.
A szerző játszott az eredeti szerepjátékban Yamael karakterével, de ettől még lehet, hogy a karakter sok szempontból eltér a Caldwell által megformálttól. Pl. Ywerd is teljesen másként viselkedik abban a 2 rövid novellában, amit kitalálója írt, mint Caldwell műveiben.
Kijelentkezve
Nekem +van a Yamael.Elég rövidre sikeredett de élvezetes mű.Ha jó áron tod beszerezni akkor mindenképpen érdemes költeni rá.
Kijelentkezve
Yamael jó, kedvelem a karakterét.
Kijelentkezve