Cherubion Kiadó

1991 óta a piacon, azaz 18 évesek vagyunk...

Nem vagy belépve.

#426 2010-03-09 15:52:17

Winney
Író, grafikus
Regisztrált: 2006-05-29
Honlap

Re: Hírek, linkek, érdekességek

Ooo... en a star wars/indul a bakterhaz parositasra gondoltam... smile

Az mas kerdes, hogy jo sok link van az alairasomban... es hogy ezek egyikebol kiderul, Amerikaban felhasznaltak egy kepem egy boritora, illegalisan. (Teszem hozza, Szendrei Tibinek tobb kepet is felhasznalta ugyanez a kiado, szinten illegalisan.)

Kijelentkezve

#427 2010-03-09 17:22:01

Mythrall
Jobban ismerlek titeket, mint...
Regisztrált: 2008-08-10

Hasznos dolog lett az internet,
csak sajnos sok rajta a kalózkodás is.
A cd lemezeket is csakúgy másolva felrakják és letöltik, meg a filmeket, játékokat,
és szinte mindent letöltenek az emberek, ahelyett, hogy megvennék. Nem tudom, hogy
ez még meddig mehet tovább?

(A zenei cd lemezek sem fogynak úgy, mint régen az internetes letöltések miatt,
és a zenekarok jóval kevesebb pénzhez jutnak ezáltal, hogy nem veszik meg a lemezeiket
a boltokban, hanem egyszerűen letöltenek a net-ről mindent.   
Úgy látszik, hogy a net-re sem mindig szabad mindent felrakni.)

Gondolom, ha zenét le lehet védeni, védettni, akkor a festményeket, képeket és rajzokat is le lehet valahogy.

Utoljára szerkesztette Mythrall (2010-03-09 17:42:55)

"A világmindenséget nem csupán a sokféleségben rejlő egység teszi széppé, hanem az egységben rejlő sokféleség is."
                 / Umberto Eco /

Kijelentkezve

#428 2010-03-09 17:47:51

Caliban
Az Ördög Kétbalkeze
Küldte: Magyar Posta
Regisztrált: 2006-09-07

Mythrall írta:

Gondolom, ha zenét le lehet védeni, védettni, akkor a festményeket, képeket és rajzokat is le lehet valahogy.

A jogszabályok szerint a mű az elkészülte pillanatától (bizonyos esetekben még a tervek is) jogi oltalomban részesül, ezt nem kell bejelneteni, regisztráltatni, kérni stb. sehol.

Szóval irány az ügyvéd és indulhat is a kártérítési per!

"A legtöbben nyomorultul hánykolódnak a halálfélelem és az élet gyötrelmei között, élni nem akarnak, meghalni nem tudnak." (Seneca)

Kijelentkezve

#429 2010-03-10 08:33:42

Halo
Tag
Regisztrált: 2006-05-25

Mythrall:

ne aggódj, a zenekarok többsége a koncertekből-túrnékból tartja fenn magát. A nívósabb bandák nagy koncertjeihez képest csak bagó lenne a zenehordozói bevétel. A kicsik, ahol számítana esetleg - azok meg nőjenek fel smile
A rajongó megveszi a számára kedves albumokat - másért nem gyűjtemény teljessége kedvéért.
De: ma már naponta alakulnak stílusok, óránként bandák - ebben a naaaaagy kaszvatyban kinek van pénze arra, hogy naponta vegyen egy-egy albumot? Ráadásul ma már nem időtállóak az alkotások. Bejön egy új banda 1-2 album, és kész ennyi. Megy a süllyesztőbe.

Kijelentkezve

#430 2010-03-10 10:12:29

szl905
Nincs is életem, csak a fórum...
Küldte: Szarvas - Magyarország közepe
Regisztrált: 2010-02-06

Azért a metál zene vonalán nem csak 1-2 albumos zenekarokat lehet találni, de persze akad olyan is.
Metallica, AC/DC, Manowar, Sepultura, Motorhead és lehetne még folytatni.. mind több mint 20 éve a pályán.. de itthon is akad sok ilyen: Beatrice, TCS, Moby Dick.

De az tény, hogy ennyi album mellett és főleg a magyar árakon kevés embernek van pénze mindent megvenni. Én is csak azt veszem ma már meg, ami valami különlegességet ad. (pl. koncert DVD melléklet).

De ez már nem gyengén offtopic.

Szóval, mikorra várható a KÜ megjelenése??

„Az a szóbeszéd járja mostanság Amerikában, hogy két intelligens faj létezik a Földön: az emberek és a magyarok.” - I. Asimov | "Megtörni nem fogok, itt éltem, itt halok,
Áldom az Istent, hogy magyar vagyok."; "Piros, fehér, zöld az adu, Lesz még Párizs magyar falu!"

Kijelentkezve

#431 2010-03-11 07:46:39

Antonius
Nagyon is sokat...
Küldte: Székelyudvarhely
Regisztrált: 2007-06-18

Winney írta:

Az mas kerdes, hogy jo sok link van az alairasomban... es hogy ezek egyikebol kiderul, Amerikaban felhasznaltak egy kepem egy boritora, illegalisan. (Teszem hozza, Szendrei Tibinek tobb kepet is felhasznalta ugyanez a kiado, szinten illegalisan.)

Valahol, valamikor azt olvastam volt, hogy a Demolition Man - Stalloneval - nagyon hasonlit Atya egyik novellajara.
Nem olvastam az a muvet, nem tudom mi a cime, de azert erdekes a dolog.Reszben ugy is fel lehet fogni, hogy igy meltatjak az alkotoi tehetseget, de ennek ellenere bizonyara eleg duhos az alkoto amikor ilyen esetekkel talalkozik.

Kijelentkezve

#432 2010-03-11 07:48:52

Antonius
Nagyon is sokat...

szl905 írta:

Azért a metál zene vonalán nem csak 1-2 albumos zenekarokat lehet találni, de persze akad olyan is.

Itt megemlitenem a kedvenc zenekaromat a Running Wildot.Sajna visszavonultak es nem adtak ki uj albumot, pedig elvartam volna toluk, hogy ezt megtegyek mielott lelepnek. smile

Kijelentkezve

#433 2010-03-11 09:58:00

Winney
Író, grafikus
Regisztrált: 2006-05-29
Honlap

Antonius írta:

Valahol, valamikor azt olvastam volt, hogy a Demolition Man - Stalloneval - nagyon hasonlit Atya egyik novellajara.

Tudtommal Nemere Istvan egyik irasara emlekeztet kisertetiesen...

Kijelentkezve

#434 2010-03-11 10:43:45

sagyula
Jobban ismerlek titeket, mint...
Küldte: Győr
Regisztrált: 2006-05-26

Én is így tudom. Nemere István: Holtak harca

Kijelentkezve

#435 2010-03-11 11:01:12

Antonius
Nagyon is sokat...

sagyula írta:

Én is így tudom. Nemere István: Holtak harca

Aha, elneztem a nevet ezekszerint.
Ti olvastatok ?

Kijelentkezve

#436 2010-03-11 11:46:15

szl905

Tudtommal Nemerénél előfordult már, hogy egy meglévő sztorit átírt és kiadta magyarul. Itt is lehet, hogy ez történt.

Másképp nehezen jönne össze az a több, mint 500 megírt könyv.

Utoljára szerkesztette szl905 (2010-03-11 11:47:06)

„Az a szóbeszéd járja mostanság Amerikában, hogy két intelligens faj létezik a Földön: az emberek és a magyarok.” - I. Asimov | "Megtörni nem fogok, itt éltem, itt halok,
Áldom az Istent, hogy magyar vagyok."; "Piros, fehér, zöld az adu, Lesz még Párizs magyar falu!"

Kijelentkezve

#437 2010-03-11 11:49:00

Antonius
Nagyon is sokat...

Ehhez en mar nem tudok hozzaszolni, szoval akkor lehet hogy o koppintott es nem pedig tole ? smile

Kijelentkezve

#438 2010-03-11 12:41:03

szl905

Itt az említett könyv.

http://www.nemere.hu/konyvek%20abc.htm és http://www.nemere.hu/2000.htm#holtak%20harca

A megjegyzés részben az szerepel, hogy a Pusztítót lopták innen. Én nem tudom, ki-ki döntse el maga.

Itt a film tartalma is: http://www.port.hu/a_pusztito_demolitio … lm_id=4961

Kijelentkezve

#439 2010-03-11 13:38:12

Halo
Tag

Antonius írta:

Ehhez en mar nem tudok hozzaszolni, szoval akkor lehet hogy o koppintott es nem pedig tole ? smile

itt spec most szerintem tőle loptak - jól emlékeztem, h. még középiskolás voltam, mikor olvastam azt a könyvét (kerestem is a polcomon, azt tudtam még, h. 2 regény van a könyvben. Jah és igen - Játszma tízmilliárdért - ebből meg készíthették az Armageddon-t...)

De ha nézitek a könyvét és a filmet 1986 vs 1993 (na jó - legyen csak 91, hiszen kb. akkor mondták rá az igent, fél év gyártás, fél év utómunka, blabla)
A stáblistában anno több magyar neve is feltűnt - jóóó, melyik filmben nincs magyar, másrészt: ez még nem bizonyít semmit, tudom smile

Igazán kíváncsi lennék Nemere véleményére.

Utoljára szerkesztette Halo (2010-03-11 13:43:53)

Kijelentkezve

#440 2010-03-11 13:51:53

Douglas Rowland
Bangófejű

Halo írta:

Igazán kíváncsi lennék Nemere véleményére.

Kérésed ím teljesül:

Évekkel ezelőtt egy tévéműsorban (vagy rádiós műsor volt?) rákérdeztek a dologra az írónál, annyira nyilvánvalóak Pusztító és a Holtak harca egyezései.
Nemere akkor azt mondta, hogy eléggé bosszantotta a dolog, de mérlegelték a dolgot, és arra jutottak, hogy esélyük sincs a sztárügyvédek légióit felvonultató amerikai filmmogulok ellen, így annyiban maradt a dolog.
Mindenesetre szerintem szégyen arra a hazánkfiára, aki ilyen becstelenül ellopta az ötletet - főként, hogy az igencsak ingadozó színvonalú Nemere-oeuvre talán legsikerültebb darabjáról van szó.
Sok más esetben, mikor ötletlopást kiabál valaki, nem szokott ennyire egyértelmű lenni számomra a dolog - általában simán belefér, hogy valaki olvasott régen valamit, és csak az ötlet-mag maradt meg a fejében, az már nem, hogy ez másé (azaz jóhiszeműen "lop"). A Holtak harca szerintem az a kivétel, ahol nagyon nyilvánvaló az egyezés - véletlenekből ez túl sok lenne.

Kijelentkezve

#441 2010-03-11 13:55:36

Antonius
Nagyon is sokat...

Csak ugy megkerdem, hogy vajon miert van annyi magyar az ilyen filmekben ? a stablistara gondolok.
A magyar kaszkadorok tudom hogy eleg keresettek, van vagy 3-4 aki meno.
Annyit olvastam volt, hogy Antal Nimrod ? kesziti az uj Alien vs Predatort.

Szoval akkor megiscsak az irotol koppintottak, ha jol ertem.

Kijelentkezve

#442 2010-03-11 13:56:58

Road Lee
Minden Orkok Csibész Nagybácsija
Küldte: Vándorló Palota
Honlap

Még azt is mondta Nemere, hogy konkrétan tudták/tudják (mármint név szerint), hogy ki adta el odakint a regényé(nek alapötleté)t...
:burninhell:

"Rather than love, than money, than faith, than fame, than fairness... give me truth."

Kijelentkezve

#443 2010-03-11 13:59:48

Antonius
Nagyon is sokat...

Aha, ez remek. Marmint hogy akkor biztos a dolog.

Kijelentkezve

#444 2010-03-11 14:08:17

Douglas Rowland
Bangófejű

Antonius:
A Holtak harca évekkel a Stallone-film előtt jelent meg, tehát az elsőség sosem volt kérdéses. Ami pedig az egyezéseket illeti, én sok véletlen egyezést el tudok hinni, főként hogy a filmek sokat merítenek egymásból, néha szándékos kikacsintással (ahogy a Pusztító hősnőjének neve Lenina Huxley - Aldous Huxley Szép új világ-jának Leninája után), néha csak azért, mert bizonyos témák, ötletek "adják magukat". Nade az ominózus esetben egy elég egyéni és jól kitalált sztoriról van szó, ami ugyanígy, ugyanezekkel az elemekkel nem nagyon juthatott más eszébe.

Kijelentkezve

#445 2010-03-11 14:13:13

szl905

Antonius írta:

Csak ugy megkerdem, hogy vajon miert van annyi magyar az ilyen filmekben ? a stablistara gondolok.

Alapvetően, mert sok magyar él Amerikában '56 óta, de már előtte is volt kivándorlás (48-49 után is), és ha el is felejtették, hogy magyarok, sok esetben a vezeték név maradt vagy csak kissé módosult. Na meg persze a magyar filmes szakmát alapvetően külföldön elismerik, csak a hazai filmek  - itt az újkoriakra gondolok - olyanok, amilyenek. Szerintem.

Pl:  magyar alapítója van a 20th Century Fox filmstúdiónak is: http://hu.wikipedia.org/wiki/William_Fox

Antonius írta:

A magyar kaszkadorok tudom hogy eleg keresettek, van vagy 3-4 aki meno.

Olcsón és szinte mindent bevállalnak. Ennyi elég is ehhez a szakmához, a bátorságon, ügyességen túl.

Antonius írta:

Annyit olvastam volt, hogy Antal Nimrod ? kesziti az uj Alien vs Predatort..

Igen, ő lesz rendező.

Utoljára szerkesztette szl905 (2010-03-11 14:13:37)

Kijelentkezve

#446 2010-03-11 15:02:39

Silver
Yvorl Ostora
Küldte: Káoszfellegvár
Regisztrált: 2006-06-22

szl905 írta:

Antonius írta:

Annyit olvastam volt, hogy Antal Nimrod ? kesziti az uj Alien vs Predatort..

Igen, ő lesz rendező.

Pontosabban már rendezi is egy ideje smile tongue

Kijelentkezve

#447 2010-03-12 07:59:12

Antonius
Nagyon is sokat...

Douglas Rowland írta:

Antonius:
A Holtak harca évekkel a Stallone-film előtt jelent meg, tehát az elsőség sosem volt kérdéses. Ami pedig az egyezéseket illeti, én sok véletlen egyezést el tudok hinni, főként hogy a filmek sokat merítenek egymásból, néha szándékos kikacsintással (ahogy a Pusztító hősnőjének neve Lenina Huxley - Aldous Huxley Szép új világ-jának Leninája után), néha csak azért, mert bizonyos témák, ötletek "adják magukat". Nade az ominózus esetben egy elég egyéni és jól kitalált sztoriról van szó, ami ugyanígy, ugyanezekkel az elemekkel nem nagyon juthatott más eszébe.

Ertem.Ha jol emlexem, olvastam is a Szep uj vilagot, igaz mar nem sokra emlexem belole, valamifele tarsadalomtudomanyt mutat be asszem az iro, meg valamifele kasztokat ? Mar tenyleg nem tudom.
Hat akkor teljesen egyertelmu hogy elcsentek az otletet, foleg ha az iro azt is tudja hogy ki volt a tettes.

Kijelentkezve

#448 2010-03-12 08:15:17

Antonius
Nagyon is sokat...

Termeszetesen tudok a kulfoldon elismert magyar, vagy reszben magyar szarmazasu egyenekrol (ezek tobbsege magyar zsido ha jol tudom).Persze vannak eredeti magyarok is.
A kaszkadorokrol meg annyit hogy valami filmet forgattak a Felvideken es kellett volna egy kaszkador aki a var tetejerol leugrik a foszereplo helyett. Erre fel a rendezo felhivta az egyik magyart es az mar vigan ugrott is le a var legfelso fokarol smile Asszem a Sarkanysziv 1 vagy 2 reszeben van ez a jelenet.

Amugy ez az Antal Nimrod hogy lett elismert Amerikaban es foleg miert ? smile

Ha lenne ra penze es technologiaja a magyar allamnak, akkor a sok magyar iro reven sci-fi es fantasy filmnagyhatalomma valhatnank.Es a tortenelmi vonatkozasu filmek teren is arathatnank.Ugy magyar mint mas vonatkozasban. Pl Gardonyi - A lathatatlan ember, Hegedus - A farao irnoka, akkor van egy magyar irono aki Hatsepsut faraonorol irt regenyt - ha sikerulne ezt megfilmesiteni + latvanyossa tenni meglenne az elso magyar Oscar az tuti, mivel annyira jo a tortenet (Hatsepsut es Ramszesz tortenete).Es meg sorolhatnam a rengeteg magyar irot, pl Feher Tibor - Aquincumi lovas stb stb.El kellene amugy kesziteni a magyar tortenelmet, marmint megfilmesiteni kulonbozo irok muvei alapjan, mondjuk ugy 20-30 film eleg is lenne hogy bemutassuk a tortenelmunket. smile - Itt most utolag az jut eszembe, hogy meg lehetne hivni a reszben magyar szarmazasu szineszeket hogy eljattszak a kulfoldieket a magyar tortenelemben.Pl Drew Barrymoore akinek az anyja magyar.
Vagy ott van Jamie Lee Curtis - ha jol emlekszem, akkor a Nok Lapjaban azt olvastam hogy talan magyarul is tud.
Vagy Hargitay Mariska o tokeletesen tud.Vagy Csokas Marton pl, na mondjuk o nem tud, vagy csak roppant keveset.Vagy vegyuk Sebastian Koch-ot (a nemet Valkur film foszereploje es a Szomoru vasarnap nemet-magyar filmben is feltunik), o jatszodhatna egy fontos nemet szemelyiseget.Vagy Marozsan Erika lehetne mondjuk Szent Laszlo lanya Piroska, Bizancban Irene csaszarno akinek az arckepe mozaikbol kirakva meg most is ott talalhato a Hagia Sofia szekesegyhazban. stb stb ezer ilyen peldat lehetne meg mondani smile
Nagyjabol ennyi jut az eszembe egyelore.

Utoljára szerkesztette Antonius (2010-03-12 08:22:23)

Kijelentkezve

#449 2010-03-12 09:30:23

Silver
Yvorl Ostora
Küldte: Káoszfellegvár
Regisztrált: 2006-06-22

Antonius írta:

Amugy ez az Antal Nimrod hogy lett elismert Amerikaban es foleg miert ? smile

Csinált egy nagyon jó kis filmet ami bgeindította utána a kinti érdeklődést és ez a Kontroll volt. Egy pár díjat nyert is ez a film és Amerikában is elterjedt bizonyos körökben. Pl egyszer egy cikkben még Marylin Manson is dícsérte a filmet big_smile
Ezután rendezhetett egy igazi amerikai filmet amely nálunk Elhagyott szoba néven futott (Vacancy), az egyik főszereplője Kate Beckinsale, aki azért nem egy rossz név annak ellenére sem hogy mostanában nem villog a filmjeivel, szerintem is jó színésznő. A film maga nem rossz, 1x 2x megnézhető, látszik hogy nem nagy költségvetésű film de egész igényesen lett kivitelezve (egy útmenti moteles hentelés, egész izgalmasan megcsinálva)
Majd tavaly rendezte az Armored című filmet, egy páncélkocsi rablásos sztori ha jól tudom, még nem láttam. Olyan niemandok szerepelnek benne, mint Laurence Fishburne, Matt Dillon, Jean Reno. Itthon még nem jelent meg.
És már dirigálja a Predatorst. tongue Remélem durrant vele egy nagyot.

Kijelentkezve

#450 2010-03-12 10:48:41

Antonius
Nagyon is sokat...

Silver írta:

És már dirigálja a Predatorst. tongue Remélem durrant vele egy nagyot.

Kivanjunk hozza sok sikert smile hogy ezaltal is emelje a magyarsag fenyet kulfoldon.
Mondjuk azt hozzatennem, hogy a forgatokonyvtol es lenyegeben maga a tortenet milyensegetol is fugg hogy milyen lesz egy film.Hiaba a legjobb rendezo ha szar a "sztori".

Kijelentkezve

Board footer